Vi behöver försvaret

I dagens ledare i Värmlands Folkblad skriver Peter Franke:

"Försvaret skulle under en rödgrön regering få fortsätta att spara pengar. Det handlar om att minska utgifterna med två miljarder kronor och det är ett rimligt sparbeting om man gör anspråk på att delta i en global nedrustning."

Att delta i en global nedrustning kan jag mycket väl tänka mig att göra, men inte förens den dagen då vapnen finns i händerna på dem som skall ha dem och alla världens stater är med på det. Nej, att genomföra ytterliggare nedskärningar i försvaret nu är dumdistrigt och tyvärr naivt.

Precis som Jan Björklund skriver på Folkpartiets hemsida så går Ryssland mot en oroväckande utveckling. Regimen har blivit mer auktoritär, de satstar på en återupprustning av sina forna arméstyrkor och deras säkerhetspolitiska positioner i Östersjöområdet flyttas framåt. Skulle nu Ryssland få för sig att återupprätta den gamla Sovjetunionen ännu en gång, vad skulle då Sverige göra om de rödgrönas försvarspolitik får råda?  Lägga sig och ge upp? Eller vänta nu, det kanske är det Vänstern vill?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0