Burr burr burr

Den senaste gången jag var ledig på en helgdag måste ha varit när jag gick på gymnasiet. Ledig med "automatik" vill säga. Vilken skön känsla det är! Har riktigt drygat mig i sängen med kaffe och att läsa nyheter. Idag är det trettondagen och julledigheten lider mot sitt slut för många. Tråkigt för det flesta, skönt för en del och en befrielse för fler än vi tror.
Julen är för de flesta av oss en favorit högtid som spenderas med hemmamys med våra nära och kära, men för en del är det ett rent helvete. Speciellt hemsk är julen för de som ofrivilligt sitter hemma i sin ensamhet, antingen för att de glöms bort av sina anhöriga eller för att de inte har några kvar, och för barn med föräldrar fast i missbruk eller som lider av pysikiska sjukdomar. Hannah Ström skrev om detta i Nerikes Allehanda den 5 januari 2010 och inlägget finns även att läsa på hennes blogg.
Hade tänkt ta mig en promenad till en kompis och hämta lite kvarglömda grejer idag, men en snabb titt på termometern fick mig att ändra mig rätt fort. Minus 18 grader får mig att känna att TV-spel hela dagen är en helt okej sysselsättning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0