Grattis i efterskott UNO!

UNO, Ungdomens hus, i Karlstad fyllde i veckan fem år och det är värt att uppmärksammas. UNO riktar sig åt ungdomar och för dem en mötesplats och ett ställe som ger möjlighet att få utöva många olika aktiviteter.

UNO är, enligt mig, en bra plats för ungdomarna och det är viktigt att vi fortsätter ge dem vårt stöd. Den stora  anledningen till att jag tycker detta är den att ungdomar som mår dåligt genom dem får en bra stöttning. Så här står det i VF:

"En vanlig kväll har Uno 200-250 besökare. De använder huset för dansträning, som replokal, för utställningar och mycket annat. Eller bara träffas i husets kafé.
– Fokus är på att Uno ska vara en mötesplats, vi har aldrig vänt oss bara till de drivna arrangörerna utan vi har alltid haft två ben att stå på, och det har alltid varit fler som kommit hit bara för att fika.
Linda Johannessen säger att personalen också tar hand om en del ungdomar som är utsatta och har problem av olika slag.
"

Ett ställe som hjälper utsatta personer skall absolut få det stöd av kommunen det behöver. En eventuell stängning av UNO skulle kunna vara förödande för de individer som inte har en dräglig hemsituation. Att minska ned på resurser dit, och även till kommunens fritidsgårdar, kan stå oss dyrt i framtiden. Jag har inte sett eller hört något om förslag på nedskärningar i den sektorn, men blir det aktuellt kommer jag aktivt och kraftfullt kämpa mot det.

Tyvärr är det idag många unga som inte mår bra av att vistas hemma pga missbrukande föräldrar, övergrepp och misshandel etc. Då är det viktigt att samhället tar sitt ansvar och visar att det finns ställen som är trivsamma och där det finns bra förebilder.

UNO ger stöttning till ungdomarna, vi skall ge stöttning till UNO.

Så tack UNO, Linda Johannessen och landets fritidsgårdar för det jobb ni utför!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0