50-meter Karlstad

Debatten kring Sundsta bad- och idrottshus har pågått under en längre period. Att det behövs en upprustning är de flesta överens om. Majoriteten i Karlstad har klubbat igenom ett beslut om att låta lokalerna få sig en utbyggnad. Fel säger jag, vi behöver ett nytt badhus.

Jag skulle mer än gärna vilja se att Karlstad en dag står värd för SM, kanske även EM och VM, i både simmning och simhopp och för att detta skall kunna ske krävs ett nytt badhus med bland annat större bassänger. Avsaknaden av en sådan anläggning tycker jag sätter lite käppar i hjulen för KSS möjlighet att träna sina medlemmar till tävlande på en högre nivå.

Majoriteten skriver i en debattartikel i NWT att: "Vi har haft en kontinuerlig och konstruktiv dialog med representanter för simsporten för att badhuset ska passa deras önskemål. Vi kommer att satsa cirka 10 miljoner kronor extra på speciella anpassningar för föreningslivet. Bland annat läktare, ny toppmodern tidtagningsteknik och ett badgalleri, där vi kan skapa stora öppna ytor för aktiva vid tävlingar." Debattartikeln är ett svar på en annan debattarikel som publicerades ett par dagar tidigare. I den står bland annat detta:

"Med ett ökat intresse och allt större framgångar har vi stora förhoppningar att utveckla simsporten, en av de mest jämlika idrotter som finns, i Karlstad. Och samtidigt bidra till en positiv utveckling i kommunen. En ny anläggning skulle kunna innebära att vi kan ta emot fler barn i vår simskoleverksamhet. Samtidigt kan fler ungdomar och aktiva i Karlstad ges möjligheten att utvecklas och nå toppresultat.

Men då krävs att anläggningen är mer anpassad efter våra behov än vad som nu är fallet. Nuvarande förslag, som innefattar en ny smal 25-metersbassäng i anslutning till nuvarande bassäng, innebär till exempel att:

• det inte blir möjligt att arrangera nationella simtävlingar, dels då bassängerna inte håller måttet, dels för att utrymmen för publik, arrangörer och aktiva inte räcker till

• vattenpoloverksamhet, en av Sveriges mest växande, inte får en godkänd spelplan

• det inte går att utveckla simhoppsverksamheten eller arrangera tävlingar

• stora delar av badhuset stängs under renoveringsperioden och att verksamheten, inklusive simskolan med närmare 650 flickor och pojkar, reduceras kraftigt"


Den finns i sin helhet att läsa här.

 

Min tolkning av detta är att majoriteten i Karlstad inte har lyssnat tillräckligt mycket på simsportens representanter. Jag tycker inte heller att de har insett möjligheterna som finns för både simsporten, Karlstad och dess invånare i att kunna stå som värd för ett större mästerskap. Nej, självklart skall Karlstad ha ett badhus med 50-meters bassäng. Beslutet bör rivas upp så fort som möjligt för att istället ersättas med ett beslut som tillåter både simsporten och Karlstad att växa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0