Det är dags att slopa "sist in, först ut" regeln nu

Att få ett arbete idag är inte det lättaste. Att vara ung och få ett jobb är ännu svårare. "Sist in, först ut", så har det sedan långt tillbaka sett ut på arbetsmarknaden när det vankas nedskärningar. Denna gamla regel måste avskaffas snarast, dels för att förbättra arbetssituationen för ungdomar och även för att ge arbetsgivaren rätten att själv välja vem denne vill behålla på arbetsplatsen.

Personer som nyss gjort debut på arbetsmarknaden har oftast mer energi och större arbetsvilja än de som hängt med ett tag. De saknar däremot den erfarenhet som de med mer tid i arbetslivet har och det är just med arbetsviljan de kan konkurrera. Både erfarenhet och arbetsvilja är viktiga egenskaper en arbetsgivare söker, men en del jobb kanske bara kräver antingen eller. Det är vid sådana tillfällen som det är extra viktigt att just arbetsgivaren själv får valfriheten att välja vem som skall få stanna och vem som skall gå.

Det finns även andra saker som behövs göras för att underlätta för ungdomar att få jobb. Ett bra sätt är lärlingsjobb och om detta skriver Nina Larsson (FP) i VF.





Kommentarer
Postat av: Linn

Jag tycker inte om det här! Det måste finnas en arbetstrygghet, att även om man är 45 och sliten i kroppen så ska man ha rätt att ha kvar sitt jobb som man jobbat på i 25 år!



men att få in ungdomar på jobb är också viktigt. Jag tror dock inte det är lösningen att slopa först in, först ut regeln.

2010-03-13 @ 13:15:09
URL: http://pearldrop86.blogspot.com/
Postat av: Robert Andersson

Jag har inte sagt att det inte skall finnas någon arbetstrygghet, det skall det göra. Dock så behöver den förändras. Det är främst regeln om sist in, först ut som måste bort för att ge ungdomar en större chans anser jag.

2010-03-14 @ 14:29:54
URL: http://robertandersson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0