Ny ordförande i LUF Värmland

I torsdags var det årsmöte för LUF Värmland och jag kan nu titulera mig Distriktsordförande för LUF Värmland. Ett uppdrag som känns både roligt och tacksamt att få. Nu börjar valrörelsen på allvar.

Jag kommer driva på frågorna kring ungdomsarbetslöshet, vikten av en bra skolgång och att vi måste se till att få bukt med problemet med den ökade psykiska ohälsan.

Jag har tyvärr inte tid att skriva allt jag vill göra inom dessa områden just nu då jag snart skall iväg till Domkyrkan och servera kaffe, men lite kort hinner jag allt.

Ungdomsarbetslösheten - Avskaffa turordningsreglerna och total renovera LAS, decentralisera löneutvecklingen och satsa på lärlingsarbeten.

Skolan - Skolan skall baseras på kunskap och inte vara tidsbestämd. Med andra ord så skall man gå ut den dagen man har klarat alla uppsatta mål och inte efter en viss tid. Utbildning är var ens väg till framgång, för att försäkra sig om att alla får samma möjlighet till detta bör skolan gå tillbaka från kommunalt ansvar till statlig.

Psykiska ohälsan - En vidare stärkt skolhälsovård. Större samarbete mellan skola, socialtjänsten, polisen och barn- och ungdomspsykiatrin. Mer diskussioner kring normer och ideal.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0